Wat is de kerkenraad?
Het bestuur van een  plaatselijke kerkelijke gemeente wordt gevormd door predikant(en), ouderlingen en diakenen. De taken van de kerkenraad bestaan uit het verzorgen van alle diensten en vieringen en  het onderhouden van contacten met  andere kerken of geloofsgroepen. Daarbij bespreekt  ze zaken die ook in andere gemeenten actueel zijn. U kunt contact krijgen met de kerkenraad via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kerkenraad wordt in haar werk bijgestaan door de diaconie en meerdere commissies. 

De kerkenraad kent drie wijkraden: NoordMidden en Zuid. De wijkraden zijn verantwoordelijk voor het pastoraat en het diaconaat in de gemeente.


Kernkerkenraad
De kernkerkenraad (KKR) is verantwoordelijk voor de beleidsmatige zaken van de kerk. De KKR bestaat uit twee afgevaardigden afgevaardigden uit iedere wijkraad, de drie predikanten, en vier ouderlingen die vrijgesteld zijn van pastorale taken en zich zo kunnen concentreren op hun beleidsmatige taak en elk een portefeuille hebben.

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter