De WerkplaatZ

Na dagen dromen, brainstormen en plannen smeden hebben Anne Martini en Arie Noordhof, bestuursleden van de werkgroep “werken aan werk” in Zuidhorn, op 25 november de sleutel van hun kantoor aan de Handelsweg 8N te Noordhorn in ontvangst genomen. Een periode van klussen en inrichten volgde. Op 2 januari hebben de mannen intrek genomen in hun sfeervol ingericht kantoor in het bedrijfsverzamelgebouw te Noordhorn. Op D.V. 31 januari hoopt ChristenUnie wethouder Nederveen “DeWerkplaatZ” officieel te openen. Wij heten u op die feestelijke dag bijzonder hartelijk welkom tussen 10.00u. – 16.00u.

DeWerkplaatZ is meer dan bij elkaar zitten, bemoedigen of een workshop geven. We verrichten diaconaal werk en geven aandacht aan werkzoekenden, senioren en overige hulpvragers. We helpen en adviseren bij financiële- en materiële nood en zijn er voor alle burgers in de gemeente. In “De WerkplaatZ”, ontmoeten vraag en aanbod elkaar. Samenwerken en op zoek naar samenwerking. Door verbinding met andere kerken, gemeente en organisaties hopen we mooie resultaten te boeken in de gemeente Zuidhorn; Participeren vanuit de kerk in de samenleving. Realisatie van dromen en wensen, gezegend worden en tot zegen zijn. De visie & missie van Stichting “DeWerkplaatZ” is om samen met andere kerken, gemeente en organisaties, uit liefde en barmhartigheid handen en voeten te geven aan participatie in de samenleving.

Rol en doel van “De WerkplaatZ”:

* Dienstbaar aan mens en maatschappij vanuit de kerk(en). * Het kantoor, trainings-, kennis- en ontmoetingscentrum voor de werkgroep(en) “Werken aan Werk”, “Eenzaamheid en Armoede”, “Financiële hulpverlening”. * Actief aandacht geven aan senioren en junioren, werkzoekenden, alleenstaanden, gehuwden. * Actief zoeken naar werkervarings- en stageplekken. * Werkplekken en begeleiding aanbieden aan startende ondernemers. * De plek voor ontwikkelingsgerichte- en vrijetijdscursussen en workshops. * Individueel coachen, financieel coachen en verzorgen van teamtrainingen.

“De WerkplaatZ” is ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, voor hulpvragers en adviseurs, facilitair servicecentrum Diaconaal Platform Zuidhorn i.o.

“DeWerkplaatZ” = WerfplaatZ, OntmoetingsplaatZ en TrainingsplaatZ. Stichting “DeWerkplaatZ”, Arie Noordhof & Anne Martini. www.dewerkplaatz.nl

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter