Eenzaamheid komt voor op elke leeftijd en bij mensen van elke achtergrond. Van de totale bevolking heeft 40% naar eigen zeggen last van eenzaamheid en 10% heeft dermate last van ernstige eenzaamheid dat zij dit als een dagelijkse last ervaren. In Nederland betreft dat dus meer dan anderhalf miljoen mensen.
Vooral de ouderen zien de omgeving veranderen en raken het vertrouwen kwijt. Terwijl hun lichamelijke en psychische klachten toenemen, kunnen ze steeds minder hun weg vinden in de wereld van de gemeentelijke bureaucratie. Kleine problemen thuis stapelen zich op, tot het echt lastig wordt om zelfstandig te blijven wonen. Senioren kunnen het niet meer bijhouden en raken in een sociaal isolement.

Verbinding
Verbinding maken is cruciaal om eenzaamheid te verminderen. Een praatje, een handreiking oftewel omzien naar elkaar helpt om het leven aangenamer en leuker te maken. Het hart van de kerk ligt in de ontmoeting met mensen.


Jong ziet om naar oud.

Het nieuwe project van het Platform Kerken Westerkwartier om samen met jongeren naar ouderen om te zien, het ANCA project, is in samenwerking met o.a. het Gomarus College volop in ontwikkeling. Wil je als jongere meedoen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Arie Noordhof (06-27892836) voor meer informatie.

 

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter