Groninger Zwemmers naar de Special Olympics

En één van die zwemmers, Trienco, is lid van onze gemeente. Ze hebben er lang voor getraind: de zwemmers Jitze (29) en Trienco (32) komen uit 't Westerkwartier en vormen samen met twee teamgenootjes uit Overijssel en hun coach Jantiena de Vries het Nederlandse zwemteam.
Beide mannen hebben getraind in zwembad Eekebuuren in Oldekerk en zijn klaar voor de wedstrijden Volgens coach De Vries : 'Ze trainen al een jaar heel hard. We hebben gewerkt aan de start, de slag en het op-tempo doorzwemmen. Ik denk dat ze wel met een mooie medaille thuiskomen'.
Goud gaat het worden De mannen zwemmen in Los Angeles verschillende afstanden, waaronder de estafette. Trienco gaat voor goud, met minder neemt 'ie geen genoegen. Dinsdag 21 juli zijn ze vertrokken en ze zijn goed aangekomen.

Wat zijn de Special Olympics? Daarover en over de reis en de aankomst van de sporters in de VS is hier een filmpje te bekijken.

De openingsceremonie is live te volgen en begint om 17.00u lokale tijd. Vanwege het tijdsverschil is de livestream in de nacht van 25 op 26 juli om 02.00u te zien is via deze link

Lees ook Trienco en Jitze zijn klaar voor Amerika en Groninger deelnemers 'als helden ontvangen'

Bron: RTV Noord

 

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter