Infobulletin nr. 119, mei 2015

Bent u ook onder de indruk van de stroom vluchtelingen die Zuid-Europa binnenkomen en de vaak erbarmelijke toestanden daarbij? Denkt u na over hoe dat moet met al die asielzoekers die Nederland krijgt te verwerken? Raakt het u dat is gebleken dat onder hen een openheid is voor het evangelie? Hoe reiken wij hen de hand en welke boodschap heeft hebben wij als christenen voor hen?

“Wees gastvrij”, zegt Yusuf, “Omarm de ander, toon respect, leg de ‘loper’ voor hen uit. Door onze gastvrijheid kan iets van Gods Koninkrijk zichtbaar worden.” Yusuf was moslim in Turkije, heeft in zijn thuisland de God van de Bijbel leren kennen en vluchtte uiteindelijk naar Nederland.

Dit nummer van het Infobulletin vertelt zijn verhaal. In het gesprek met de ander en zeker ook met de moslimnaaste kan er soms zomaar een opening zijn om God en Jezus Christus ter sprake te brengen. Dat gebeurt bij studenten in Groningen en andere steden die geloofsgesprekken voeren met medestudenten uit Iran en Saoedi-Arabië. Het gebeurt in de vele vrouwengespreksgroepen in ons land waar christen- en moslimvrouwen samen luisteren naar verhalen uit de Bijbel door middel van het vertelprogramma ‘Storytelling’. Door al die contacten zijn er moslims die tot geloof in Jezus Christus komen, geloofsvragen hebben, onderwijs nodig hebben en de vraag om gedoopt te worden neerleggen in het midden van de christelijke gemeente.

Hoe reiken wij hen de hand als we het lijden van vluchtelingen zien, de vragen van moslims tot ons komen en zij een plaats zoeken in het midden van de christelijke gemeente?

Dit Infobulletin gaat in op deze vragen. Wanneer u geïnteresseerd bent in ons Infobulletin en regelmatig dit blad wilt ontvangen of anderszins meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met het kantoor van E&M. Bezoek onze website waar u ook de webshop vindt.

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter