Vacatures werkgroep Communicatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en meelevende kerkleden (jong en ouder) met kennis/affiniteit op het gebied van communicatie voor een nieuw te vormen
werkgroep communicatie. De leden van de werkgroep krijgen de ruimte om naar eigen inzicht een communicatie concept te ontwikkelen voor alle communicatie
binnen de kerk en
naar buiten, nu en in de toekomst. 

Als vrijwilliger van de werkgroep communicatie ben je één van de communicatiespecialisten binnen de gemeente.
J
e bent verantwoordelijk voor het plannen, ontwikkelen, coördineren en controleren van onze communicatieactiviteiten.

Als lid van de werkgroep heb je een mooie kans om je talenten in te zetten voor het communicatiewerk van de kerk.
Een kerk waar mensen zich thuis voelen en
die net als Jezus Christus midden in de samenleving wil staan.
Je doet mooie ervaringen en inspirerende contacten op met organisaties binnen en buiten de kerk en de diverse betrokken broeders en zuster in de kerk.

Ben je geïnteresseerd in deze boeiende functie en wil je meer weten?
Neem contact op met Arie Noordhof, bestuursraad-communicatie, telefoon: 06-27892836
of stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid komt voor op elke leeftijd en bij mensen van elke achtergrond. Van de totale bevolking heeft 40% naar eigen zeggen last van eenzaamheid en 10% heeft dermate last van ernstige eenzaamheid dat zij dit als een dagelijkse last ervaren. In Nederland betreft dat dus meer dan anderhalf miljoen mensen.
Vooral de ouderen zien de omgeving veranderen en raken het vertrouwen kwijt. Terwijl hun lichamelijke en psychische klachten toenemen, kunnen ze steeds minder hun weg vinden in de wereld van de gemeentelijke bureaucratie. Kleine problemen thuis stapelen zich op, tot het echt lastig wordt om zelfstandig te blijven wonen. Senioren kunnen het niet meer bijhouden en raken in een sociaal isolement.

Verbinding
Verbinding maken is cruciaal om eenzaamheid te verminderen. Een praatje, een handreiking oftewel omzien naar elkaar helpt om het leven aangenamer en leuker te maken. Het hart van de kerk ligt in de ontmoeting met mensen.


Jong ziet om naar oud.

Het nieuwe project van het Platform Kerken Westerkwartier om samen met jongeren naar ouderen om te zien, het ANCA project, is in samenwerking met o.a. het Gomarus College volop in ontwikkeling. Wil je als jongere meedoen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Arie Noordhof (06-27892836) voor meer informatie.