Start van het gemeenteproject:Wees het Licht!

Hè, hè… Eindelijk is het september, de maand waarin het gemeenteproject met het thema Wees het licht! start. We willen jullie nu graag vertellen hoe we hierop zijn gekomen. In Matteüs 5 staat “Jullie zijn het licht in de wereld”. Mooie en beroemde woorden. Ook een pittige opdracht. Dit kunnen we niet zijn zonder dat we de vruchten van de Geest gebruiken: liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Op zondag 24 september starten we het gemeenteproject met een dienst en aansluitend een picknick/brunch waarover hieronder meer informatie te vinden is. Onderstaand is ook verdere informatie te vinden over de mannen- en vrouwendag. In het volgende kerkblad zal een overzicht komen van de activiteiten. We hopen op veel zegen en bidden hiervoor.
Een hartelijke groet van de gemeenteprojectcommissie!

START: picknick / brunch 24 september: start van het gemeenteproject Wees het Licht! Om dit project goed en vooral gezellig met elkaar te beginnen, wordt er op deze zondag na de ochtenddienst een picknick/brunch georganiseerd. Het is de bedoeling dat iedereen hiervoor wat te eten/drinken meeneemt: voor koffie/thee/ranja wordt gezorgd. Alles kan vóór de dienst afgegeven worden in de keuken van de kerk. Na de dienst staat alles klaar in buffetvorm, zodat er met elkaar gegeten en gedronken kan worden. Bij mooi weer picknicken we op het grasveld en een gedeelte van de parkeerplaats achter de kerk. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen. Laten we er samen een mooie en gezellige start van het project van maken!

Jongerendagen Voor de jongeren zullen tijdens het project hele leuke dagen georganiseerd worden! Vrijdagavond 29 september beginnen we met een pubquiz (16+). Inloop is vanaf 21:30. De quiz bestaat uit meerdere rondes en voor het team met de meeste punten hebben we iets lekkers! Voor €5,- hebben jij en je team [van minimaal 4 en maximaal 7 personen] een super gezellige avond! Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en doe samen mee!
Natuurlijk zijn er voor iedereen leuke dingen te doen, en komen er nog veel meer activiteiten tijdens het gemeenteproject, waaronder een vossenjacht en een glow-in-the-dark feest(6+), een sporttoernooi (12+), en tot slot gaan we met z'n allen lasergamen. De exacte data en meer informatie komt op de beamer en in het boekje van het project. Verder hebben we voor de vossenjacht maar ook het sporttoernooi nog mensen nodig die ons willen helpen. Dus lijkt het je leuk om een vos te spelen, een groepje kinderen te begeleiden of help je liever bij het sporttoernooi? Spreek dan even een van de organisatoren aan.
We hopen jullie te zien bij de activiteiten! Michiel Bakker, Eowyn Wierenga, Joanne Nienhuis

Vrouwendag Op 30 september a.s. vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 21.00 uur) is er in het kader van het gemeenteproject een vrouwenmiddag/avond voor vrouwen van 18-100 jaar! Het gemeenteprojectthema is: Wees het licht! Het thema van die week is “geloof geeft licht”. Daar willen we graag aandacht aan besteden! Het wordt reuze gezellig door actief bezig te zijn, samen te eten en vooral samen te lachen. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 7,50 euro. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Annelies Meerveld 0594-597289. Mocht u/je dieetwensen hebben dan horen we dit graag. Voor vervoer van en naar de kerk kunnen we ook zorgen en dit horen we dan graag. Groetjes, wat enthousiaste organisatoren

MANNEN EVENT: Helder Licht - 7 Oktober 2017, 15:00-22:00 Komend najaar organiseren we weer een nieuw mannen event, tijdens het Wees het licht! gemeenteproject. De bedoeling is om mannen in de leeftijd van 16 tot 96 jaar weer bij elkaar te brengen. Ga mee, leer elkaar kennen, ontmoet en bemoedig elkaar. Het gemeenteproject is een mooie aanzet om dat weer op te pakken, ook voor het komende jaar! Een Helder Licht zijn, wat betekent dat? Waar begint dat voor jou/u als man, als mattie, als opa, als vader, als buurjongen? We hopen op een leuke en interactieve zaterdagmiddag- en avond met jullie allemaal. De drempel is laag, wees welkom! Opgeven is gemakkelijk via telefoon of WhatsApp bij René Theodorie 06-50569973 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld even naam, telefoonnummer en evt het aantal beschikbare zitplaatsen in de auto die je/u meeneemt. Namens de organisatie, Peter Pruim, Ardan Verbree, René Theodorie, Reinier Teekens

Licht in het Zonnehuis Op vrijdagmiddag 13 oktober as. wordt, in het kader van het project Wees het Licht! een muzikale middag georganiseerd, voor alle gemeenteleden woonachtig in Het Zonnehuis. En voor alle andere bewoners die daar belangstelling voor hebben, want ook in Het Zonnehuis “zetten wij de lamp niet onder de korenmaat…” Welk koor of welke muziekvereniging de middag komt verzorgen blijft nog even een verassing, maar noteer deze activiteit alvast in je agenda! Zeker, als je het leuk vindt om hierbij je lichtje te laten schijnen door te helpen, om de mensen van en naar hun appartement of huisje te halen en brengen! Het begint om 14.30u en zal rond 16.30u worden afgerond. Koffie, thee en wat lekkers zullen er zeker zijn, nu nog warme harten en handen om er een fijne middag van te maken met elkaar! Meld je voor deze middag aan als helpende hand bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook jeugdleden zijn van harte welkom om te helpen! Bijvoorbeeld vanuit Be the change!